Koss logo

 

 

 


Koss Corporation

Kossilta löytyy nykyään yli 40 erilaista stereokuulokemallia seuraavissa kategorioissa:


• Huippulaatuiset sähköstaattiset kuulokkeet (ESP950)
• Vastamelutoiminnolla varustetut kuulokkeet (QZ2000)
• Langattomat kuulokkeet
• Over-ear-mallin kuulokkeet langallisten hifi-laitteiden kanssa käytettäväksi
• Kevyet kuulokkeet kannettaviin laitteisiin kuten esimerkiksi älypuhelimet ja MP3-soittimet
• Mikrofonilla varustetut kuulokkeet chattailuun ja tietokonepeleihin
1953: John C. Koss perustaa Kossin televisiovuoraamoksi.
1958: John C. Koss ja yhteistyökumppani Martin Lange Jr. kehittävät maailman ensimmäiset stereokuulokkeet, legendaariset SP/3:t.
1962: Pro4-kuulokkeet julkaistaan. Tätä mallia pidetään nykyään Kossin klassikkotuotteena.
1966: Ensimmäiset sähköstaattiseen teknologiaan perustuvat Koss-kuulokkeet, ESP/6, esitellään.
1970: PRO4AA julkaistaan. Nämä kuulokkeet ovat PRO4-kuulokkeiden edistyneempi malli, jota pidettiin 1970-luvun studiomallina.
1971: KRD/711 esitellään. Tätä mallia kutsutaan usein ”Red Devils”-nimellä sen tulenpunaisen värin vuoksi.
1971: K 2+2 ”Quadrophonic Sound” äänellä esitellään.
1977: Uusi jäsen PRO4-tuoteperheeseen saapuu, PRO/4AAA, nyt yksinkertaisemmalla rakenteella.
1981: Kannettavien laitteiden markkinat räjähtävät, kun erilaiset ”taskusoittimet” otetaan käyttöön. Koss esittelee useita kevyiden kuulokkeiden malleja sekä kokonaisia mallistoja taskusoittimia ja -kuulokkeita.
1984: Porta Pro-malli esitellään. Tämä malli on säilynyt muotoilultaan muuttumattomana julkaisustaan lähtien, ja sitä pidetään edelleen parhaana kuulokemallina, mitä tulee kuulokkeiden kokoon ja hintaan. Porta Pro:t olivat aikaansa edellä, ja 20 vuoden aikana ne ovat voittaneet useita testejä. Tämä malli on todellinen klassikko!
1986: Koss julkaisee kuluttajamarkkinoiden ensimmäiset langattomat kuulokkeet, JCK/200:t.
1990: ESP/950, elektrostaattiset kuulokkeet tuodaan markkinoille. Tämän kuulokemallin äänenlaatua voidaan kuvata ainoastaan sanalla fantastinen.
1995: QZ/2000, Porta Pro-kuulokkeiden pohjalta kehitetty malli, julkaistaan. Tässä mallissa on sisäänrakennettu kohinanvaimennustoiminto, joka takaa mahtavan äänikokemuksen jopa meluisissa ympäristöissä. Sopii erityisesti käytettäväksi lentokoneessa, junassa tai muissa meluisissa paikoissa.
1998: Koss juhlii ensimmäisten kuulokkeidensa 40-vuotispäivää ja julkaisee rajoitetun erän numeroituja PRO4/AA-kuulokkeita. Näitä juhlavuoden malleja valmistetaan ainoastaan 1 000 kappaletta.
1999: Ainutlaatuisella muotoilulla varustettu liitin esitellään. Tämä oli täysin uusi konsepti, joka mullisti in-ear-kuulokkeet. Nykyään samantapaisia tuotteita valmistavat useat tuotemerkit, mutta alkuperäinen idea kuuluu Kossille.
1999: Sporta Pro, Porta Pro-kuulokkeiden ”pikkuveli” esitellään.
2000: UR-sarja esitellään ja se vahvistaa edelleen Kossin asemaa over-ear-kuulokkeiden markkinoilla. UR20- ja UR30-malleista tulee tyylikkäällä muotoilullaan nopeasti suosittu malli nuorten keskuudessa.